Ütü Yapmanın Püf Noktaları
Buradasınız: Anasayfa / Blog
5 Eylül 2019, Perşembe
Ütü Yapmanın Püf Noktaları
Ütü yapmanın püf noktalarının tüm detaylarını öğrenerek ütüleme şeklinizi değiştirin. Daha kısa sürede daha çok ütüleme yapabileceğinizi yeniden keşfedeceksiniz.
Ütü Yapmanın Püf Noktaları

Ütü Yapmanın Püf Noktaları

Ütü yapmanın püf noktaları hakkında bilgi sahibi olmak daha hızlı ve kaliteli ütü yapmak demektir. Zaman alıcı ve sıkıcı gelen ütüleme işini zevkli bir hale getirmek gerekir; çünkü ütü hayatımızın her alanında ve her anında karşımıza çıkacak bir iştir. Püf noktalarını öğrendikten sonra daha pratik bir şekilde ütüleme yapılmaktadır.

Ütü Alırken Neye Dikkat Etmeliyiz?

Kaliteli ve hızlı ütü yapmanın yolu Kaliteli ütü kullanmaktan geçer. Ütü, çok sık kullandığımız bir ev aletidir. Görüntüsü kadar ütünün özellikleri de çok önemlidir. Ütü alırken watt gücü fazla olan ütülerden tercih etmek gerekir. Bununla beraber buharlı ütü tercihi yapmak, kırışık olan kumaşların ütülenmesine büyük yardım ve destek sağlamaktadır. Ütünün tabanı seramik taban olması, ütünün kumaşa yapışmasını, kumaşın yanma tehlikesini ortadan kaldırır. Kumaşların daha kolay ütülenmesini sağlar.

Ütü Masası Nasıl Olmalıdır?

Kaliteli ütü yapmak için ütü tercihinden sonra dikkat edilecek diğer şey de ütü masasıdır. Ütü masasının da kaliteli olması, üzerini kaplayan kumaşın özelliği ütü yapımında çok etkendir. Ütü masasının sağlam oluşu, büyük bedenleri ya da büyük parçaları da kolayca ütüleyebilecek ebatta olması daha kullanışlıdır. Ütü masasını kaplayan kumaşının da kaliteli olması, kumaşı ütülerken yapışmaması ve kumaşların rengini değişmemesi gerekir.

Ütü Yapmak İçin Bilmemiz Gerekenler Nelerdir?

Ütü yaparken dikkat edilecek bazı püf noktaları iyi bilmek gerekir.

Bunlardan bazıları şunlardır:

  • Ütüye başlamadan önce ütü masasının yüksekliğinin ayarlanması gerekir.
  • Ütü masasının örtüsü iyi değilse eğer üzerine kalın ve temiz bir kumaş serilmelidir.
  • Ütünün suyunu ve tabanını kontrol etmek gerekir.
  • Ütünün sıcaklık ayarını kumaşların özelliğine göre ayarlamak gerekir.
  • Ütü tabanının leke bırakmaması için koyu renkli çamaşırları tersten ütülemek gerekir.

Büyük parçalar ütülerken yere yığılıp tekrar kırışmasını önlemek için yanına masa ya da benzeri bir şey konmalıdır.

Gömlekler Nasıl Ütülenir?

Gömlekleri ütülerken buharlı ütü kullanılmalı ya da nemli bir şekilde ütülenmelidir. Ütülemeye önce yaka kısmından başlanmalı ve omuz kısımlarından sonra gövde ve kolları ütülenmelidir.

Pantolonların Ütülemesi Nasıl Yapılır?

Pantolon ütülemeye önce cep kısmından ve bel kısmından başlanmalı. Ütü izlerinin kat kat olmaması için ütü izlerini takip ederek ütülenmelidir.

Etiketler
behiç ticaret blog
istoç behiç ticaret
behiç ticaret
behiç ticaret toptan
behiç dtm blog